Steun de kerk in het Midden-Oosten

De kerken in het Midden-Oosten getuigen van de liefde van Christus te midden van oorlog, ontheemding en armoede. Als westerse christenen kunnen wij van hen leren en hen ondersteunen. In de komende maanden hoop ik daarmee bezig te zijn.
Niet succesvol
De campagne heeft zijn donatie doel niet bereikt 2 jaar geleden
66% Gefinancierd
  • €3.280,28 Gedoneerd
  • €5.000,00 Doel
  • 40 Donateurs
Resterende tijd om te doneren

Over dit project

Ik ben Babeth de Jongste, 22 jaar, christen, dochter van hele lieve ouders en zus van Jasper en Annemijn, student Algemene Sociale Wetenschappen (ASW) en Theologie. Ik ben helemaal niet zo avontuurlijk, maar toch heb ik het in mijn hoofd gekregen om op 25 september naar Beiroet te vliegen en daar 4 maanden van mijn leven door te brengen.

Via zendingsorganisatie Interserve word ik uitgezonden voor een korte termijn, ook wel On Track genoemd. Deze organisatie bedrijft zending door christenen uit te zenden in hun eigen vakgebied. Omdat we een groot deel van onze tijd besteden aan werken, is dat de beste plek om relaties met mensen op te bouwen en daarin ons geloof te laten zien. Dat is wat ik graag wil gaan doen in Beiroet.

In deze vier maanden zal ik, waar ik kan, het zendingswerk dat in dit land gedaan wordt, ondersteunen. Dat doe ik door mee te helpen in het werk dat zendingswerkers Wilbert en Rima doen op de universiteit, waar zij docent en studentenpastor zijn. Verder zal ik hen helpen met vrijwilligerswerk in de kerk. Ook is het de bedoeling dat ik op bezoek ga bij zendingswerkers elders in het land om ook daar, waar mogelijk, mee te helpen. Hieraan ga ik ongeveer de helft van mijn tijd besteden.

De andere helft van de tijd ga ik kennismaken met de Libanese bevolking en delen in hun dagelijks leven door te doen wat ik al drie jaar lang doe: studeren. Het is de bedoeling dat ik ga deelnemen aan het programma ‘Studies in the Middle East’ van de Near East School of Theology (NEST) in Beiroet. Door middel van dit programma leer ik meer over de kerk in het Midden-Oosten, de Islam en de Arabische taal en cultuur. Studeren op de NEST betekent ook wonen op de NEST. Ik ga deelnemen in de leefgemeenschap van docenten en studenten van de NEST, dus vanaf eind september tot januari ik zal wonen, eten, slapen en studeren op deze universiteit. Verder wil ik ook proberen een vak te volgen aan Haigazian University. Deze universiteit heeft ook faculteit ‘Social and Behavioral Sciences’ en sluit dus goed aan bij mijn studie ASW. Hier studeren veel moslims, dus dit is een mooie kans om met hen in contact te komen! De contacten die ik zo opdoe in mijn dagelijks leven daar, zijn mooie kansen om Gods goede boodschap te delen met de mensen daar.

Mijn belangrijkste doelen met het leven, werken en studeren in Libanon zijn dus ondersteunen en leren. Ik probeer de kerk en de bevolking in Libanon te ondersteunen en ik wil graag van hen en van zendingswerkers leren.

Dit kan ik niet alleen, daarbij heb ik veel mensen nodig. Eerst en vooral wil ik u/jou vragen om te bidden. Voor mij, voor andere zendingswerkers en voor de mensen in Libanon. Het werk dat ik ga doen, is op vrijwillige basis, maar kost wel het een en ander. Een deel van dit bedrag (inentingen, vliegtickets en de kosten van de voorbereiding, plaatsing en begeleiding van Interserve) wil ik zelf graag betalen. Het is mooi als ik dit niet alleen hoef te doen, maar dat er mensen zijn die ook in financieel opzicht achter mijn werk willen staan. Daarom vraag u/jou om een donatie te doen, om zo mij en uiteindelijk de kerk en mensen in het Midden-Oosten te steunen!

Bedankt voor uw/jouw steun!