Steun vervolgde christenen

In het Midden-Oosten vormen christenen een kleine minderheid. Zij hebben vaak te maken met diverse vormen van vervolging door de moslimmeerderheid. Middle East Concern helpt christenen om stand te houden.
34% Funded
  • €1.706,00 Gedoneerd
  • €5.000,00 Doel
  • 7 Donateurs

Over de campagne

Middle East Concern (MEC) zet zich in voor deze christenen. MEC werd 25 jaar geleden opgericht. Het is een samenwerkingsverband van christenen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika en organisaties wereldwijd die zich inzetten voor de vervolgde kerk. MEC gelooft dat de groei van de kerk in deze regio mede beïnvloed wordt door de manier waarop de kerk zich voorbereidt op en reageert op vervolging.

Wat doet Middle East Concern?

MEC helpt de kerk op drie gebieden:
1. Ze ondersteunt christenen in specifieke gevallen van vervolging, o.a. door het mobiliseren van gebed, praktische hulp en het uitoefenen van diplomatieke druk op overheden die christenen vervolgen (om gevangenen vrij te laten, kerkgebouwen te heropenen, enz.).
2. Ze werkt aan structurele verbetering van de situatie van christenen door aanpassingen in wetgeving en overheidsbeleid en het beïnvloeden van de publieke opinie.
3. Ze versterkt christenen door Bijbels onderricht (b.v. over vervolging en de kerk), trainingen over praktische zaken (hoe kan een kerk zich voorbereiden op vervolging, hoe doorsta je een ondervraging, etc.) en mensenrechten.

Wat is nodig?

MEC kan haar werk alleen blijven doen met behulp van jouw steun. We willen in eerste instantie € 5.000 bijeen brengen, zodat de training en de toerusting kan blijven doorgaan. De christenen in het Midden-Oosten hebben dit hard nodig. Doe je mee?

Voor meer informatie: www.meconcern.org

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *