Opleiding voor Soedanese kerkleiders

Vier Soedanese studenten volgen een theologische opleiding. Zij studeren in Egypte, omdat de Soedanese kerk geen geld heeft voor zo'n opleiding. Jouw hulp is nodig om hun studie te kunnen financieren. Zo kunnen ze straks in hun eigen land aan de slag.
45% Funded
  • €1.075,00 Gedoneerd
  • €2.400,00 Doel
  • 14 Donateurs

Over de campagne

In Noord-Soedan is de Anglicaanse Kerk de grootste protestantse kerk. Mede door de jarenlange burgeroorlog is er een groot gebrek aan goede kerkleiders. In Soedan zelf zijn de problemen te groot om een solide opleiding te starten. Daarom worden de studenten Romani Jaimis, AlRasheed Hamad, Noh Boulus en Alameen Hamidin in Cairo getraind bij het Nuba Mountains Bible Institute (NBIC). Zij worden voor hun studie ondersteund door NBIC, omdat de Soedanese kerk daar geen geld voor heeft.

In hun opleiding krijgen de studenten les in Bijbelse en theologische vakken, maar ook in management en leiderschap. Daarmee worden ze optimaal voorbereid, zodat ze naar Soedan terug kunnen keren om daar goede predikanten te zijn.

Wat is nodig?

Met jouw hulp kunnen deze vier Soedanese studenten in Egypte wonen en studeren. Per student is dit jaar nog 600 euro nodig voor ander andere huur, eten en boeken. Help jij deze studenten om hun studie te kunnen voltooien?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *