Sponsor een volwassene in Oost-Azië

Volwassenen in Oost-Azië verdienen nauwelijks genoeg om hun gezin te onderhouden. Laat staan om hun kinderen naar school te kunnen sturen. Interserve-Partners Adam & Marjolijn geven training aan volwassenen, zodat zij vooruit kunnen komen in het leven.
74% Funded
  • €589,30 Gedoneerd
  • €800,00 Doel
  • 1 Donateurs

Over de campagne

Ze zijn er, volwassenen in Oost-Azië die vooruit willen en er ook echt wat voor willen doen. Mensen die vaak hard werken voor het onderhoud van hun gezin. De hele dag bakken ze stenen of vissen op de rivier. Helaas verdienen ze daarmee niet genoeg om hun kinderen naar de middelbare school of de universiteit te sturen. Soms is de opbrengst zelfs niet voldoende om van te eten en moeten hun kinderen meewerken.

Interserve-Partners Adam & Marjolijn en hun medewerkers zetten zich in voor deze ouders, zodat ze uit de cirkel van armoede kunnen ontsnappen. Ze organiseren trainingen voor micro business en gemeenschapsontwikkeling (community development).
Een kleine maar enthousiaste groep mensen neemt hieraan deel. Zij zijn bruggenbouwers in hun dorpen en geven het goede voorbeeld aan anderen. Deze mensen krijgen na het doorlopen van de training ook de mogelijkheid een microkrediet aan te vragen. Zo kunnen zij zelf inkomsten verwerven.

Adam & Marjolijn organiseren vier keer per jaar een business training van een dag. Hierin komen de volgende onderwerpen aan de orde: het maken van een business plan, maken van berekeningen, marktonderzoek en doorzettingsvermogen.

Daarnaast bieden ze vier keer per jaar training gemeenschapsontwikkeling van een dag aan. Hierin komen de volgende onderwerpen aan de orde: hoe kom je in aanmerking voor gratis gezondheidszorg, hoe vraag je een studiebeurs voor je kinderen aan, hoe motiveer je je gezin om vooruit te komen, wat zijn je dromen voor je toekomst?

Wat is nodig?

Een eendaagse training voor 15-20 volwassenen kost 100 euro. Voor acht trainingen per jaar is dus € 800 nodig. Maak jij een training mogelijk?