Steun On Tracker Tamar in Egypte

In januari en februari 2019 zal ik 2 maanden via Interserve in Egypte gaan werken binnen een centrum voor scholing en ondersteuning voor vluchtelingen uit Afrika en het Midden Oosten.
Onsuccesvol
Deze campagne heeft haar financieringsdoel 5 maanden geleden niet gehaald
10% Gefinancierd
  • €285,00 Gedoneerd
  • €3.000,00 Doel
  • 10 Donateurs
Resterende tijd om te doneren

Over dit project

Toen ik 6 jaar oud was,(ik woonde met mijn ouders en broertje in Jemen), heb ik een kindertehuis bezocht met mijn ouders. De armoede, het gebrek aan voorzieningen, speelgoed, veiligheid en liefde…. het staat nog steeds op mijn netvlies gegrift. Het heeft iets teweeg gebracht.

Sinds mijn tienerjaren wil ik graag wat betekenen voor anderen, mensen in nood, mensen die het zoveel slechter hebben dan wij in Nederland. Deels heb ik dit via mijn banen als activiteitenbegeleider, maatschappelijk werker en tegenwoordig als casemanager dementie bereikt. Ook de jaren die ik als vrijwilliger en trajectbegeleider binnen asielzoekerscentra heb gewerkt hebben wat in mij losgemaakt. Het gevoel bleef om meer te doen, dichterbij de gebieden waar de nood hoog is. Om een aantal maanden te gaan wonen en werken in meer primitieve omstandigheden en te realiseren hoe goed ik het in Nederland heb. Via Interserve zie ik die  kans, tevens omdat dit een organisatie is die het belangrijk vindt om je geloof te delen tijdens het werken. Want mijn geloof is belangrijk voor me, omdat ik daar mijn hoop en kracht uithaal om meer te doen dan binnen mijn eigen mogelijkheid ligt. Ik heb niet de intentie om te gaan bekeren. Ik wil werken en door mij belangeloos in te zetten voor een ander hoop ik iets van de Liefde van Jezus te laten zien.

Ik ga werken in Egypte bij Saint Andrews Refugees Services. Vanuit mijn achtergrond als maatschappelijk werker zal ik mij vooral richten op een stuk psychosociale begeleiding. Onder andere door het geven van cursussen aan begeleiders rondom hulp  en begeleiding bij traumaverwerking. De begeleiders daar zijn vaak geen professionals maar (ex)vluchtelingen die elkaar helpen. http://stars-egypt.org/

Om dit werk te kunnen doen zal ik 2 maanden onbetaald verlof nemen. Ik betaal alles zoveel mogelijk zelf, de begeleidingskosten voor Interserve, mijn vliegreis, taalcursus maar ook kost en inwoning. In totaal heb ik zo’n 6000 euro nodig. Ik wil proberen de helft van dit bedrag via sponsoring bij elkaar te krijgen.

Ik hoop dat u / jij mij wilt steunen. Met regelmaat zal ik een nieuwsbrief schrijven om iedereen op de hoogte te houden van mijn belevenissen en werkzaamheden.

Hartelijke groeten,

Tamar